Турчинов погрожує Лещенку судом за публікацію у соцемережі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов погрожує депутату Сергію Лещенку судом за публікацію у Facebook, у якій йдеться про причетність Турчинова до справи щодо Труханова і заводу “Краян”.

Про це повідомляє прес-служба секретаря РНБО, передає ТСН.

Учора, 13 лютого, Лещенко розмістив на сторінці у Facebook публікацію, у якій йдеться про те, що незаконна матеріальна вигода від продажу заводу “Краян” в Одесі мала надійти Турчинову і депутату Олександру Дубовому.

“Днями на мене неофіційно вийшли люди Труханова з історією, що гроші від цієї афери з заводом “Краян” призначалися не йому, а Турчинову з Дубовим. Не знаю, хто тут правий. Але що я можу сказати: пан Труханов, ми не знайомі і ніколи не спілкувалися. Але не вірте тим, хто обіцяє вирішити з НАБУ або вплинути на них через Америку. Якщо в афері були замішані названі особистості, в ваших інтересах дати на них свідчення. Так буде краще і вам, і Україні”, – пише Лещенко.


Олександр Турчинов за допомогою своєї прес-служби відреагував на заяву, назвавши її брехнею.

“Використовуючи єдине наведене ним посилання нібито на «неофіційну інформацію від невідомих джерел», можна так само зробити висновок про можливу причетність самого С. Лещенка до названих ним справ та його інтерес у цій справі. С. Лещенко має спростувати свої провокативні заяви, в іншому випадку О. Турчинов звертатиметься до суду”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 13 лютого 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.5 ст.191 КК України.

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

Завдяки вжитим заходам вдалось запобігти цій спробі легалізації й домоглися накладення арешту на рахунки приватної компанії-продавця будівлі. З того часу постійно вчиняються спроби зняти арешту з рахунків, в тому числі  шляхом раптової зміни ціни договору у січні 2018 року.