Саакашвілі надали посвідчення щодо можливості працювати та проживати в ЄС

Лідеру партії ”Рух нових сил” Міхеїлу Саакашвілі надали посвідчення особи, яке дозволяє йому проживати і працювати у країнах-членах Євросоюзу.

Про це Саакашвілі написав у Facebook.

”Сьогодні в Амстердамі, вперше за останній час, у мене з`явився документ, що засвідчує мою особу. Відразу по прибуттю у Нідерланди мені вручили посвідчення особи, що дає право на проживання і роботу в Євросоюзі, вся процедура зайняла всього кілька хвилин. Але я як ніколи рішуче налаштований повернути своє українське громадянство”, – написав він.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, 12 лютого, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали у столичному ресторані.

Прес-служба Державної міграційної служби України повідомила, що польська сторона на запит ДМСУ надала згоду на реадмісію Саакашвілі. Таким чином, Саакашвілі передали до Польщі.

Нагадаємо, що 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

З січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі у позовних вимогах до державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва повторно не задовольнив скаргу М.Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.