Лукашенко підтвердив готовність відправити миротворців на Донбас

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив готовність направити в Україну білоруський миротворчий контингент за відповідної домовленості між президентами України та Росії.

“Білоруські миротворці готові стати між конфліктуючими сторонами в Україні за домовленості між Порошенком і Путіним”, – цитує в неділю державне агентство “БелТА” О.Лукашенка.

Він наголосив, що якби ви Білорусі доручили зіграти якусь роль у врегулюванні конфлікту в Україні, то вона б виконувала все необхідне, не займаючи чиюсь позицію.

“Я навіть говорив обом президентам, Порошенку і Путіну: ви не розраховуйте на те, що я чийсь буду. Я буду чітко виконувати те, про що ви, два президенти, домовитеся: стати поміж – я стану, домовитеся вивести 10 тис. збройних сил Білорусі – ми поставимо їх на кордоні, де ви скажете”, – сказав глава держави.

“Але я не зможу зробити те, про що ви не домовитеся”, – сказав він.

О.Лукашенко також нагадав, що ще в перший рік конфлікту в Донбасі Білорусь направила свої пропозиції щодо його врегулювання, однак вони не були прийняті високопоставленими чиновниками з Брюсселя.

“І я зараз вважаю, що європейці зацікавлені в цьому конфлікті, хоч би як вони себе рядили в миротворців. Якби прийняли, то був би варіант”, – вважає О.Лукашенко. “Сьогодні повернулися до половинчастого варіанту того, що я пропонував: давайте і білорусів включимо (це НАТО пропонує), тому що їм нібито довіряє Росія”, – сказав він.