Нетаньяху закликав Іран не випробувати рішучість Ізраїлю

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в різкій формі застеріг Іран від ескалації ситуації на Близькому Сході. “Мій посил до диктаторів в Тегерані такий: не випробовуйте рішучість Ізраїлю”, – заявив Нетаньяху під час Мюнхенської конференції з безпеки в неділю, 18 лютого.

Глава ізраїльського уряду назвав Іран “найбільшою загрозою в світі” і продемонстрував публіці шматок металу, стверджуючи, що це “частина іранського безпілотника або те, що від нього залишилося після того, як ми його збили”.

Критика атомної угоди

Нетаньяху також піддав різкій критиці угоду про атомну програму Тегерана, якої Іран, США, Росія, Китай, ФРН, Франція і Великобританія досягли влітку 2015 року. “Політика умиротворення ніколи не спрацьовує”, – заявив ізраїльський прем’єр, закликавши світову спільноту “не повторювати помилок минулого”.

10 лютого ізраїльська армія збила іранський дрон, який, за твердженням Ізраїлю, прилетів на його територію з Сирії. Після цього Ізраїль здійснив кілька авіаударів по сирійській території, спрямувавши їх по іранських та сирійських об’єктах.

DW