Байден збирається брати участь в президентських виборах-2020

Колишній віце-президент Джо Байден вважає реальною можливість взяти участь у наступних президентських виборах у Сполучених Штатах, запланованих на 2020 рік.

Про це повідомило американське інформаційне агентство Associated Press. “Під час зібрання у недавно відкритому офісі в кількох кроках від будівлі Капітолію, Байден розпочав планову зустріч свого нового дипломатичного центру, порушивши давно актуальне питання.

Він зауважив, що зберігає намір щодо своєї участі (у президентських виборах – ред.) 2020 року, вважаючи цю можливість реальною”, – йдеться в повідомленні.

Байден водночас зазначив, що він не прийняв остаточного рішення. При цьому уточнюється, що в засіданні крім екс-віце-президента взяли участь ще п’ятеро людей, яких він розглядає як потенційних майбутніх учасників своєї команди в разі, якщо балотуватиметься в президенти.

У політичних колах Вашингтона вже давно ведуться розмови про можливу участь Джо Байдена у виборчих перегонах 2020 року.

Як зазначається в публікації, це буде можливим, якщо наступного року в Демократичній партії не з’явиться новий потужний кандидат. Якщо Байден все ж візьме участь у виборах, то на момент інавгурації йому виповниться 78 років.