МОЗ відсторонило від роботи ректора Київського медичного університету

Міністерство охорони здоров’я України відсторонило від роботи ректора Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця (Київ) Катерину Амосову.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, відповідне рішення пов’язане з тим, що університет не уклав договір з Центром тестування на проведення ліцензійних іспитів “Крок”, таким чином зірвавши проведення обов’язкового ліцензійного іспиту “Крок 1. Стоматологія” для студентів НМУ.

У МОЗ заявили, що згідно з графіком 20 лютого 2018 року по всій країні у всіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, мав пройти ліцензійний інтегрований іспит “Крок 1. Стоматологія”. Однак через відсутність договору студенти третього курсу стоматологічного факультету НМУ були “позбавлені можливості здати іспит”.

Так, студенти зазначеного ВНЗ стали “єдиними серед усіх своїх колег з 13 вузів, для яких сьогодні не відбувся ліцензійний іспит”.

Як повідомляється, відомство зверталося до керівництва університету щодо забезпечення проведення відповідного іспиту 2 лютого 2018 року, однак станом на 20 лютого керівництво ВНЗ не розпочало переговорну процедуру та не уклало договір.

“Для вирішення ситуації МОЗ України доручило Центру тестування прийняти всі необхідні заходи і призначити для студентів-стоматологів НМУ іншу дату складання ліцензійного іспиту “Крок 1. Стоматологія” протягом поточного навчального року. Це дозволить студентам НМУ, які успішно здадуть цей ліцензійний іспит, бути переведеними на наступний курс навчання”, – йдеться в заяві.

Водночас у МОЗ додали, що планують створити комісію для всебічного розгляду ситуації, а на час діяльності комісії від виконання обов’язків також відсторонили директора Центру тестування МОЗ України Ірина Булах.

Нагадаємо, 31 травня 2017 року, у Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця працівники Держфінінспекції України виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму майже 3,5 млн гривень.