У Гуті за п’ять днів бомбардувань загинули понад 300 людей

В районах східної Гути (Сирія) за п’ять днів бомбардувань загинуло понад 300 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

За даними спостерігачів за дотриманням прав людини та гуманітарних організацій, внаслідок авіаударів російських та сирійських літаків, вже сотні осіб отримали поранення, також зруйновано лікарні й інші цивільні об’єкти.

Цивільні заявляють, що сирійські сили скидають “бочкові бомби” (бочки з вибухівкою та вражаючими елементами) на ринки та медичні центри.

Жителі Думи, найбільшого міста в цьому районі, повідомляють про стовпи чорного диму, що здіймаються над житловими кварталами після того, як літаки скинули бомби з великої висоти.

Дамаск і Москва заперечують бомбардування цивільних районів та звинувачують повстанців у тому, що ті використовують мирних жителів як живий щит.

Спецпосланник ООН Стеффан де Містура висловив сподівання, що Рада Безпеки ООН погодить резолюцію, що закликає до припинення вогню в східній Гуті, однак зазначив, що досягти цього буде не легко.

Повідомляється, що Росія, союзник президента Сирії Башара Аль-Асада із правом вето, заявила у середу, 21 лютого, що припинення вогню буде “тривалим і складним процесом”.