“Нафтогаз” закриє своє представництво в Росії

НАК “Нафтогаз України” закриє своє представництво в Росії, розташоване у Москві на вулиці Академіка Пілюгіна, 24.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на компанію в системі розкриття інформації НКЦПФР.

Наглядова рада “Нафтогазу” доручила правлінню здійснити всі необхідні заходи для ліквідації офісу до 12 березня 2018 року.

“Рішення про ліквідацію (закриття) представництва приймається у зв’язку з відсутністю доцільності подальшого існування представництва”, – йдеться в повідомленні.

ВАТ “Газпром” після програшу “Нафтогазу” в Стокгольмському арбітражі заявив про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу.

“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Сьогодні глава “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що компанія офіційно скерувала повідомлення до “Нафтогазу України” про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

“Газпром” після рішення Стокгольмського арбітражу не на свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на постачання і транзит газу з НАК “Нафтогаз України”.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги “Нафтогазу” за позовом до “Газпрому”. “Нафтогаз” домігся компенсації у сумі 4,63 млрд дол. за недопостачання “Газпромом” узгоджених обсягів газу для транзиту. Також “Газпром” має сплатити 2,56 млрд дол. на користь “Нафтогазу”. За заборгованість нараховуватимуть відсотки – 526 тис. дол. на день починаючи з 1 березня.

1 березня в “Газпромі” повідомили, що “Нафтогаз України” здійснив передоплату для відновлення постачань російського газу з березня. Одночасно “Газпром” повернув гроші, заявивши, що це пов’язано з відсутністю узгодженого додаткового договору до чинного контракту. У “Нафтогазі” назвали відмову “Газпрому” від постачання газу порушенням і невиконанням рішення арбітражу.