В українців зменшився запит про курси криптовалют в Google

Кількість пошукових запитів в Google за словом «біткойн» в березні 2018 року у порівнянні з груднем 2017 року впала в п’ять разів.

Про це свідчать дані Google Trends, пише Ain.ua.

З запитами за словом «криптовалюта» ситуація приблизно аналогічна. Також українці стали менше шукати інформацію про курси криптовалют в Google.

Інтерес до технології «блокчейн» поки зберігається, однак запитів в два рази менше, ніж в грудні.

Сьогодні в пошукових топах по Україні «Паралімпійські ігри» і «8 березня».

У 2018 році деякі криптовалюти сильно зменшилися в ціні. Одна з найбільш «хайпових» – оригінальна криптовалюта біткоїн – з рекордних 20 тисяч доларів просіла нижче 9 тисяч доларів, тим самим вдаривши по інвесторах, які зайшли на цей ринок за значно вищою ціною.

З тих пір, як вертикальне зростання змінилося падінням, прямопропорційно знизився і інтерес українців до криптовалют і біткоїна.

Дослідники з міжнародного банку Citibank в січні опублікували звіт, в якому висловили свої побоювання щодо впливу біткоїна на світову економіку.

На їхню думку, це «бульбашка», яка може в будь-який момент луснути і завдати істотної шкоди світовій економіці. Особливо при цьому постраждають країни, що розвиваються, і Україна – в п’ятірці найбільш вразливих.