Туск готовий винести на саміт ЄС питання причетності Росії до отруєння шпигуна Скрипаля

Президент Європейської Ради Дональд Туск готовий винести до порядку денного наступного саміту ЄС можливу причетність Росії до отруєння нервово-паралітичним газом екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Я висловлюю свою повну солідарність з прем’єр-міністром Терезою Мей перед лицем брутальної атаки, яка була, скоріш за все, інспірована Росією. Я готовий поставити це питання на порядок денний Європейської Ради, яка пройде наступного тижня», – написав Туск.

Саміт ЄС на рівні глав держав та урядів пройде в Брюсселі 22-23 березня, передає Уніан.

Нагадаємо, прем`єр-міністр Мей заявила в парламенті Великої Британії, що Скрипаль і його донька були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.
Москві було запропоновано дати Лондону відповідь до вечора вівторка про причини, за якими російський нервово-паралітичний засіб бойового призначення міг опинитися на британській території.

У середу зранку, за словами Мей, в Лондоні будуть обговорювати російську відповідь. Російська сторона тим часом заявила, що не приймає ”ультиматум” Лондона і не буде співпрацювати до тих пір, поки британська сторона не надасть результати свого розслідування.