Мостиський суд почав розглядати справу проти Саквалерідзе

Сьогодні у Мостиському районному суді Львівської області відбувається засідання у справі соратника Міхеїла Саакашвілі Давида Саквалерідзе.

Про це повідомляє прес-служба «Руху нових сил».

На засідання прибули нардепи Юрій Дерев’янко, Микола Катеринчук, а також активісти з Києва, Одеси, Львова та інших областей.

Соратники Саакашвілі стверджують, що проти Давида Сакварелідзе сфальшували справу про прорив кордону.

Нардеп Дерев’янко зазначив, що стосовно незаконних дій влади у подіях на українсько-польському кордону досі не відкрито жодного кримінального провадження, водночас фабрикують справи проти активістів.

«Сьогодні Порошенко здійснює політичну розправу руками молодої судді, яку перевели в Мостиський суд з Рівного, щоб продовжувати виконувати злочинні вказівки Порошенка. Порошенко вчинив злочини на Краковці, куди зігнали тітушок, у Перемишлі, де зупинили незаконно потяг, на Шегинях, де не евакуйовували людей. Ми подавали скарги про зупинку потягу, замінування і бездіяльність службових осіб, по цих фактах не порушені кримінальні справи. Водночас ці епізоди взагалі зникають у справі проти Сакварелідзе», – обурився нардеп.Засідання у справі соратника Міхеїла Саакашвілі Давида Саквалерідзе у Мостиському районному суді Львівської області

«Ніхто не відповів за те, що прикордонників примушували виконувати злочинні накази, що за кошти українців 2 місяці прикордонників спеціально навчали, аби не пустити Саакашвілі. Сьогодні вони судять мене, завтра будуть ще когось. Вони хочуть нас наказати не через те, що ми вчинили злочин, а через те, щоб не плутались під ногами в клептократів. У цій справі має бути не ім’я Сакварелідзе, а Порошенка», – додав Давід Сакварелідзе.

Представники «Руху нових сил» також закликали владу не перешкоджати проведенню мирної акції 18 березня.

«Суди – це спроба налякати людей перед маршем. Прошу владу не провокувати нас, не зривати акцію, нами подана заявка, прошу не заважати нам збиратись і висловлювати свої позицію», – наголосив член політради партії РНС Іван Слободяник.