Порошенко назвав сфальсифікованими результати виборів у Криму

Президент України Петро Порошенко відреагував на проведення так званих «виборів» президента РФ в окупованому Криму.

За словами його прес-секретаря Святослава Цеголка, Глава держави вдячний тим кримчанам, які не взяли участь у цих «виборах», незважаючи на серйозний тиск, якого вони зазнавали.

«Їм погрожували, примушували, зазивали на так звані дільниці подарунками. Але їхній мовчазний протест красномовно засвідчив – Крим – це Україна!!!», – зазначив президент.

Він додав, що ані зафіксована «явка», ані намальований «результат» не відповідають реальній активності мешканців півострова.

«Оприлюднені офіційні «дані» є ні чим іншим, як фальсифікацією. Говорячи відомим російським фразеологізмом, – «фількіна грамота». Її Кремль буде тепер використовувати в гібридній інформаційній війні, що він веде не лише проти України, а проти усього світу. Ми посилимо наші зусилля, у тому числі у міжнародних організаціях та судових інстанційях для того, щоб покласти край грубому порушенню окупаційною владою прав людини в Криму», – заявив Порошенко.

Окрім того, президент України Петро Порошенко закликав додати до санкційного списку проти Російської Федерації осіб, причетних до виборів російського президента в окупованому Криму, а Захід – посилити санкційний тиск на Росію.

«Легітимними президентськими виборами в Криму можуть бути лише вибори Президента України», – наголосив глава держави.