Регламентний комітет ВРУ підтримав подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності Савченко

Регламентний комітет парламенту закінчив розгляд подання Генпрокурора щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Як повідомляє кореспондент ІА “Центр новин”, 10 членів комітету прийшли сьогодні на засідання, таким чином, кворум на комітеті – був.

Регламентнй комітет прийняв рішення підтримати подання Генпрокурора щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Як повідомлялося, 16 березня в комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи надійшло подання Генеральної прокуратури України щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу у парламенті заявив, що 15 березня внесе до ВР подання на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. За його словами, Савченко планувала теракт у залі парламенту.

Нагадаємо, 8 березня у зоні АТО, на контрольному пункті в’їзду-виїзду “Майорськ”, правоохоронці затримали лідера Центру визволення полонених “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, з яким пов’язана Савченко, під час спроби нелегального перевезення зброї на підконтрольну Києву територію з тимчасово окупованої частини Донецької області.