Вікіпедія оголошує флешмоб з написання статей українською мовою

Міністерство культури та громадська організація “Вікімедіа Україна” закликають українців наповнювати вільну загальнодоступну мультимовну універсальну інтернет-енциклопедію “Вікіпедія” українськомовними статтями.

Про це розповіли в прес-службі Міністерства культури

“29-31 січня до 12-річчя українськомовної “Вікіпедії” громадська організація “Вікімедіа Україна” за підтримки Міністерства культури ініціювала проведення всеукраїнського флешмобу з написання статей українською мовою”

На думку організатора акції, у такий спосіб українськомовна інтернет-енциклопедія, що сьогодні нараховує понад 600 тис. статей, може значно розширитися.

У рамках проведення акції нові статті створили співробітники заповідника “Софія Київська”, історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”, Києво-Печерського історико-культурного заповідника, історико-меморіального заповідника “Биковнянські могили”, музею “Меморіал жертв Голодомору”, музею народної архітектури та побуту України в Пирогово, музею історії України в Другій світовій війні та музею літератури України.

Нагадаємо, 12 років тому вільна енциклопедія з’явилась в Україні.

Українська Вікіпедія — україномовний розділ Вільної енциклопедії, яку може редагувати кожний охочий інтернет-користувач.

До слова, українська Вікіпедія налічує понад 600 тисяч статей. Вона перебуває на 11-му місці серед європейських Вікіпедій та на 3-му — серед вікіпедій слов’янськими мовами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.