У Києві судитимуть посадовця КОДА через зловживання службовим становищем

Прокурори завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника керівника відділу департаменту капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації у зловживанні службовим становищем та інших злочинах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

”Встановлено, що вказана службова особа 25 грудня 2015 року підписала завідомо неправдивий акт приймання виконаних будівельних робіт з капітального ремонту покрівлі загальноосвітньої школи № 2 в смт. Калинівка Васильківського району Київської області на суму 618295,20 грн. При цьому, відповідні роботи суб’єктом господарювання виконані не були. Крім того, під час розслідування встановлено, що вказана службова особа у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, передбаченої законом України «Про запобігання корупції» за 2015 та 2016 роки, вказала завідомо недостовірні відомості”, – йдеться в повідомленні.
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування особі обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 48 тис. грн.

28 березня 2018 року обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні затверджено прокурором та направлено до Шевченківського районного суду міста Києва.
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років.