Жіноча збірна України поступилася з мінімальним рахунком збірній Данії

Національна жіноча збірна України з футболу провела свій черговий поєдинок у відбірному турнірі чемпіонату світу-2019. Цього разу українки в місті Віборг зустрічалися з потужною збірною Данії, фіналістом останнього чемпіонату Європи.

Зі стартовим свистком господарки очікувано заволоділи ініціативою й почали планомірно розхитувати оборону українок, інформує офіційний сайт ФФУ. Особливо дошкуляла синьо-жовтим капітан данок Пернілле Хардер. Проте перші 45 хвилин зустрічі гості надійно відіграли в захисті, дозволивши лише раз, уже в завершальній частині тайму, потурбувати свого голкіпера Катерину Самсон. Сане Троельсгор елегантним пасом вивели на побачення, але воротар потягнула складний удар.

Підопічні Володимира Реви теж не відсиджувалися в обороні й за першої-ліпшої нагоди небезпечно контратакували. Гарний момент мала Тетяна Козиренко, проте її удар із лінії штрафного майданчика встигли заблокувати.

У другій половині побільшало жорсткої боротьби, данки намагалися фланговими передачами загострювати гру. На 55-й хвилині синьо-жовті отримали право на кутовий, який ледь не втілили у гол Козиренко та Апанащенко – їхні удари були заблоковані майже на лінії воріт.

Господарки небезпечно відповіли на 63-й та 66-й хвилинах, і знову в центрі уваги була Троельсгор. 

Тиск збірної Данії на ворота Самсон постійно зростав. На 70-й хвилині український голкіпер у карколомному стрибку витягнула м’яч із дев’ятки. Узагалі відрізок із 70-ї по 80-у хвилину був для українок дуже важким, і на 78-й хвилині данки все ж таки втілили свою перевагу в забитий м’яч. Українки не втримали у штрафному майданчику Сане Троельсгор, і та головою пробила точно в кут.

Подвоювати рахунок господарки могли на 86-й хвилині, але з ударом Хольмгор після метушні у штрафному впоралася Самсон. Рахунок так і залишився незмінним – мінімальна поразка гостей від фіналісток минулого Євро.

Данія – Україна – 1:0

Гол: Троельсгор (78).

Данія: Петерсен, Арнт, Севеке, Крістіансен, Троельсгор, Нільсен, Надім (Смідт, 89), Хардер, Вейє, Ларсен, Хольмгор.

Україна: Самсон, Кравець, Василюк, Філенко, Басанська, Андрущак, Апанащенко (к), Хіміч, Андрухів (Хаванська, 77), Овдійчук, Козиренко (Калініна, 69).

Турнірна таблиця групи 4

Швеція – 12 очок (4 матчі)

Данія – 9 (4)

Україна – 7 (4)

Угорщина – 4 (6)

Хорватія – 2 (6)