Гендиректору підприємства «Укрвакцина» повідомлено про підозру в розтраті майна

За процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими Державної фіскальної служби столиці повідомлено про підозру генеральному директору державного підприємства «Укрвакцина» за фактом розтрати майна в особливо великому розмірі. 

Про це  повідомили у перс-службі прокуратури Києва.
«Встановлено, що керівник держустанови протягом 2012-2013 років здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад півтора мільйони гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг із охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України.

Слідством здобуто достатньо доказів, які не тільки вказують, що приватними підприємствами зазначені послуги по охороні перевезення вантажів не надавались ДП «Укрвакцина», а й взагалі ці приватні суб’єкти не мали необхідних матеріальних та трудових ресурсів для здійснення охоронної діяльності», – повідомили у прокуратурі.
На даний час посадовцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
Найближчим часом суд розгляне клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади гендиректора ДП «Укрвакцина».