Дніпровське дербі закінчилось перемогою СК Дніпро -1

Сьогодні, 13 квітня в рамках 25 туру Другої ліги відбулось дніпровське дербі серед команд ФК Дніпро та СК Дніпро – 1. Гра закінчилась перемогою команди Дмитра Михайленка (1:2).

У порівнянні з матчем проти «Металіста-1925» в складі гостей відбулося три зміни – Варцаба і Юрчук продовжили грати по черзі, а в захисті дискваліфікованого Лопирьонка, який пропускав свою першу гру в сезоні, замінив Сафронов, а замість Когута в середній лінії з перших хвилин вийшов Поплавка, що зайняв позицію лівого півзахисника, при цьому Мемешев пішов на місце під нападаючим. Саме Редван першим і пішов на загострення, коли з його прострілом лише з другої спроби впорався Баштаненко. В перші 10 хвилин спортклубівці притисли суперника до його воріт, але синьо-біло-блакитні переконливо захищалися і невдовзі самі потурбували захист СК «Дніпро-1» кількома кутовими, але і вони не несли особливої загрози.

Поступово гості повели пристрілку – спочатку Бровченко перевірив Баштаненка здалеку, а на 20-й хвилині вже Чегурко потужно приклався до м’яча з лінії штрафного майданчику, замикаючі простріл з правого флангу, але і цього разу голкіпер ФК «Дніпро» впевнено накрив м’яч. Коли тайм вже минув свого екватору, гості взагалі притисли суперника до його воріт – навіть були моменти, коли всі підопічні Олександра Поклонського були у власному штрафному майданчику, але максимум чого вдалося витиснути з цього спортклубівцям – це небезпечний удар Сніжка метрів з 14-ти, з яким впорався Баштаненко. А на 32-й хвилині м’яч заметушився по воротарському майданчику господарів після кутового у виконанні Кравченка (вже 5-го у матчі для гостей), але спрямувати м’яч в сітку ніхто не зумів. А після наступного кутового, тепер вже у виконанні Чегурка, боротьбу на другому поверсі виграв Сафронов, проте м’яч, після його удару, потрапив у руки голкіпера.

Тільки на 39-й хвилині господарі провели першу гостру атаку. На власній половині поля помилився Сафронов, який одразу ж кинувся виправляти помилку підкатом, але після серії рикошетів м’яч потрапив до Михайленка, який пробив поруч із ближньою дев’яткою. У відповідь Кравченко продемонстрував техніку в центрі поля і знайшов Мемешева, але удар Редвана накрили захисники. Вже у компенсований арбітром час господарі провели швидку контратаку – Назаренко переграв Сафронова на лівому фланзі і після проходу віддав пас на Михайленка, але удар Івана заблокував Сніжко.

В перерві Дмитро Михайленко провів одну заміну, замість Сафронова випустивши Передистого, а спортклубівці одразу ж пішли в атаку і після подачі 9-го кутового у матчі, Логінов виграв боротьбу і м’яч опинився у Поплавки, який з метра спрямував його у сітку – 1:0 на користь СК «Дніпро-1». Майже одразу Супряга втік від захисників і вже практично переграв Баштаненка, який далеко вийшов з воріт, але голкіпер все ж таки встиг вибити м’яч з під ніг форварда на черговий кутовий.  На 53-й хвилині Баштаненко не втримав м’яч після прострілу Польового, і першим на добиванні опинився Мемешев, але Редван потужно пробив повз воріт.

Дніпровці не відсиджувалися у захисті, і після стандарту Кулініч пробив головою з близької відстані – трохи вище воріт. У відповідь Супряга втік зі своєї половини поля і увійшов в штрафний майданчик, але замість удару вирішив зробити передачу п’ятою туди, де не було партнерів. Не вистачило холоднокровності і Сніжку, який розіграв «стінку» із Мемешевим, але в кінці атаки замість удару вирішив віддати пас Супрязі, проте той не був до цього готовий.

В результаті господарям вдалося відновити рівновагу – подачу з кута поля влучним ударом замкнув Киричук, який так зрадів, що отримав при цьому пошкодження, і друге попередження від арбітра за оголене тіло. Гості відразу кинулися вперед і невдовзі знову вийшли вперед – це Супряга блискавичним ударом через себе замкнув навіс Кравченка з чергового кутового – 2:1 на користь спортклубівців!

Гості переконливо контролювали ситуацію на полі у були близькі, щоб збільшити власну перевагу, але Семенов головою вибив м’яч після удару Бєляєва, а Сула і Войцеховський не зуміли переграти Баштаненка вже у компенсований арбітром час. У підсумку команда Дмитра Михайленка здобула перемогу у дербі і зробила ще один крок до Першого дивізіону!

Друга ліга. Група «Б». 25 тур. 
ФК «Дніпро» – СК «Дніпро-1» 1:2 (0:0)
Судді: Ігор Бич (Київ), Олексій Гірс (Одеса), Віктор Попков (Волноваха)
Четвертий арбітр: Олег Буяшов (Дніпро)
Суддівський наглядач: Олег Муравйов (Маріуполь)

ФК «Дніпро»: Баштаненко, Семенов, Кулініч, Палюх (кап.), Андрушко (Бондар,56), Михайленко (Волинець,71), Киричук, Костишин (Піддубний,27), Назаренко, Войтіховський (Рубчинський,64), Дорошенко (Будняк,68)
Запасні: Пономаренко, Тарадуда, Волинець.
Головний тренер: Олександр Поклонський

СК «Дніпро-1»:Варцаба, Сарфонов (Передистий,46), Кравченко (кап.), Польовий, Бровченко, Логінов, Сніжко, Поплавка (Сула,81), Мемешев (Войцеховський,82), Чегурко (Бєляєв,63), Супряга 
Запасні: Юрчук, Кірєєв, Гоменко
Головний тренер: Дмитро Михайленко

Голи: Поплавка(48), Киричук (78), Супряга (83)

Попередження: Мемешев (56), Бондар (59), Палюх (61)

Вилучення: Киричук (79)