У Росії провайдери почали блокувати Telegram

У Росії провайдери мобільного та інтернет-зв’язку почали блокувати роботу месенджера Telegram.

Про це повідомили в прес-службі “Роскомнадзора”.

“До “Роскомнадзору” надійшло рішення Таганського районного суду про обмеження доступу на території Росії до інтернет-ресурсів організатора поширення інформації в мережі Інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership. У зв’язку з цим інформацію про ці інтернет-ресурси в понеділок, 16 квітня, спрямовано операторам зв’язку з метою обмеження доступу”, – йдеться у повідомленні “Роскомнадзора”.

Деякі користувачі повідомляють, що деякі провайдери вже заблокували роботу Telegram. Зокрема, роботу месенджера заблокували “Мегафон“, Yota, МТС та “Білайн“.

6 квітня “Роскомнадзор” подав позов про блокування Telegram на території РФ. За два дні до цього, 4 квітня, закінчився термін дії ультиматуму, висунутого “Роскомнадзором” до Telegram. “Роскомнадзор” пригрозив судом, якщо Telegram не передасть ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив задовольнити позов “Роскомнадзора” і заблокувати месенджер Telegram на території Росії.

Санкції пов’язані зі змінами до закону “Про персональні дані”, які набули чинності в Росії 1 вересня 2015 року. Закон зобов’язує як російські, так і іноземні компанії здійснювати зберігання персональних даних росіян на території РФ. У середині листопада 2016 року в реєстр порушників прав суб’єктів персональних даних була внесена соцмережа LinkedIn. Навесні 2017 року Роскомнадзор заблокував мессенджери BlackBerry Messenger, Imo і Line, а також аудіовізуальний чат Vchat.