«Ощадбанк» розробив продукт «Зелена енергія» для приватних домогосподарств

Державний «Ощадбанк» запустив для фізичних осіб програму кредитування встановлення сонячних, вітрових електростанцій та інших об`єктів альтернативної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба банку.

«Маючи успішний досвід реалізації урядової програми енергоефективного кредитування, «Ощадбанк» розробив продукт «Зелена енергія» для приватних домогосподарств. Очікуємо на значний попит, адже Україна вже має значні досягнення в сфері альтернативної енергетики», – повідомив заступник голови правління банку Антон Тютюн.

Згідно з інформацією банку, максимальна сума кредиту за програмою «Зелена енергія» становить 1 млн грн, термін кредитування – 6 років, процентна ставка – 19,5%.

В рамках програми клієнт зможе отримати кредит на придбання і встановлення такого обладнання, як сонячні електростанції, сонячні панелі, сонячні батареї, теплові насоси, вітрові станції і генератори, а також матеріали та комплектувальні до них.

У липні 2015 року «Ощадбанк» запустив програму кредитування для купівлі фізособами електромобілів. Банк також бере участь у державній програмі «теплі» кредити, в рамках якої держава компенсує частину тіла кредиту, який було взято на цілі енергоефективності.