Сирійські сили ППО відбили ракетну атаку

Сирійські сили ППО відбили ракетну атаку, яка була націлена на військову базу Шайрат в провінції Хомс.

Про це у вівторок, 17 квітня, повідомили сирійські державні ЗМІ, передає DW.com.

Як стверджується, випущені ракети були збиті сирійськими ППО.

Офіційно не повідомляється, хто міг скоїти обстріл. Також поки не надходила інформація про кількість збитих ракет.

У відповідь на заяву Дамаска в Пентагоні повідомили, що зараз у Сирії немає “військової активності” американських загонів.

“У нас немає додаткових відомостей, які ми могли б повідомити”, – уточнив представник оборонного відомства США Ерік Пехон.

При цьому, як повідомляє арабський портал “Аль-Масдар”, чиє повідомлення цитують російські ЗМІ, за обстрілом можуть стояти ВПС Ізраїлю.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел не надходило. Ізраїльське військове командування це поки не коментує. Раніше сирійські військові за підтримки Москви звинуватили Ізраїль в авіаударі по військовому аеродрому Т-4, що також знаходиться в Хомсі.

За словами російського міністерства оборони, два ізраїльських військових літака, не заходячи в повітряний простір Сирії з території Лівану, випустили вісім керованих ракет по аеродрому.

Рік тому аеродром Шайрат був майже повністю зруйнований в результаті американського ракетного удару. США випустили по військовій базі близько 50 крилатих ракет у відповідь на хімічну атаку в Хан-Шейхуні.