Підготовче судове засідання у справі про хабар суддів Холодницькому відбудеться 23 квітня

У Шевченківському районному суді м.Києва 23 квітня розпочнеться підготовче засідання у кримінальному провадженні про пропозицію хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

“На розгляд до Шевченківського районного суду м.Києва надійшов обвинувальний акт щодо Овчаренко Н. – обвинуваченої за ч.4 ст.369 та Подберезного Г. – обвинуваченого за ч.4 ст.369. Зазначені громадяни звинувачуються в наданні неправомірної вигоди керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницькому Н.”, – йдеться в повідомленні суду на сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер.

Підготовче судове засідання в зазначеному кримінальному провадженні призначено на 23 квітня на 15:00.

Інформація про номер залу, в якому буде проходити судове засідання, буде повідомлена додатково.

21 вересня 2017 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура спільно з СБУ затримала двох суддів, які запропонували Н.Холодницькому неправомірну вигоду в розмірі $ 300 тис.

За її словами, голова Кіровського районного суду м.Дніпро Геннадій Підберезний і суддя цього суду Наталія Овчаренко були затримані після передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі $ 50 тис. Хабар Н.Холодницькому вони пропонували за закриття відносно судді кримінального провадження і уникнення нею кримінальної відповідальності.

“Особливої уваги заслуговує той факт, що служитель “феміди”, перебуваючи під слідством, вчинила новий кримінальний злочин, не беручи до уваги те, що стосовно неї судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, так званий “електронний браслет”, і забороною відлучатися з населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду”, – написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, дії суддів кваліфіковані за ч.4 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна. Наразі ведеться досудове розслідування і вирішуються питання обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

22 вересня Вища рада правосуддя (ВСП) дала згоду на утримання під вартою судді Кіровського райсуду м.Дніпро Геннадія Підберезного, який був затриманий під час передачі частини неправомірної вигоди Н.Холодницькому

При цьому Вища рада правосуддя повернула Генпрокуратурі подання про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського районного суду м.Дніпро Наталії Овчаренко, яка, за інформацією ВРП, вже звільнена з посади судді на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України та втратила статус судді”.