Суд розгляне скаргу адвокатів на арешт майна Розенблата 26 квітня

Апеляційний суд Києва розгляне скаргу захисників на арешт майна народного депутата України Борислава Розенблата у межах “бурштинової справи” 26 квітня.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомили у САП, засідання призначено на четвер 10:45.

24 липня 2017 року Солом’янський райсуд Києва частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про арешт рухомого та нерухомого майна Розенблата, серед якого житловий будинок, земельні ділянки, кошти у статутних капіталах компаній, кошти на банківських рахунках тощо.

Як повідомляли у САП, 19 червня детективи НАБУ та САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України.

Максим Поляков і Борислав Розенблат – фігуранти так званої бурштинової справи. У діях Розенблата ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. дол., у діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. дол. Цих депутатів підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов’язаних з видобуванням бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.