Nikola Motor звинуватила Tesla в порушенні патентів, подала позов на $ 2 млрд

Nikola Motor Co. подала в суд штату Арізона позов на суму понад $ 2 млрд, звинувачуючи Tesla Inc. в порушенні її патентів при створенні електрогрузовика Semi.

Стартап Nikola Motor, створений в 2014 році, представив свою вантажівку на водневих паливних елементах в травні 2016 року, повідомляє MarketWatch. У позові проти Tesla компанія відзначає ряд подібностей між вантажівкою власної розробки і Semi, які свідчать про порушення патентів.

Результат пошуку зображень за запитом "tesla грузовик"

Згідно із заявою Nikola Motor, порушення Tesla її патентів зашкодить можливостям компанії по залученню інвесторів, тому вона хоче стягнути збитки в розмірі понад $ 2 млрд.

Tesla представила вантажівку з електроприводом Semi в листопаді 2017 року. Машина з футуристичним дизайном буде здатна перевозити вантажі вагою до 36 тонн (максимально дозволений вага для доріг США) і проїхати без підзарядки 500 миль (трохи більше 800 км). Такий запас ходу є цілком достатнім – за словами засновника і гендиректора Tesla Ілона Маска, 80% вантажівок в США доставляють вантажі на відстань менше 250 миль.

Вантажівка здатна розігнатися з 0 до 100 км / год за 5 секунд, а з максимальним навантаженням – за 20 секунд, тобто в три рази швидше звичайних моделей.

Перші поставки Semi покупцям пройшли в березні цього року, однак запуск масового виробництва не очікується раніше початку 2019 року.