На фінал Ліги чемпіонів не пустять тих, хто незаконно відвідав Крим

На фінал Ліги чемпіонів, який відбудеться 26 травня в Києві, не пустять тих іноземних громадян, які порушували українське законодавство і незаконно відвідали анексований Росією Крим.

Про це 3 травня Крим.Реалії повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, коментуючи інформацію російських ЗМІ, що Київ має намір не пускати російських журналістів на фінальний матч Ліги чемпіонів, які відвідали Крим.

«Якщо щодо тих чи інших громадян, навіть якщо це журналісти, ми отримаємо інформацію про те, що вони порушували українське законодавство і відвідували окупований Крим через закриті пункти пропуску, то, звичайно, ми їх не пропустимо і ще заборонимо в’їзд в Україну терміном на три роки», – сказав Слободян.

1 травня фіналістом Ліги чемпіонів став іспанський «Реал Мадрид», який в двоматчевому протистоянні здолав мюнхенську «Баварію» з Німеччини. Для «Реала» це буде четвертий фінал цього турніру за останні п’ять сезонів: мадридці перемагали в Лізі чемпіонів в 2014, 2016 і 2017 роках.

2 травня англійський футбольний клуб «Ліверпуль» також вийшов у фінал Ліги чемпіонів, обігравши за сумою двох матчів італійську «Рому». «Ліверпуль» в останній раз грав у фіналі найпрестижнішого європейського клубного турніру в 2007 році. Тоді англійці програли італійському «Мілану».

Фінал Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня в Києві.