Нерухомість сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра знову заарештована

Солом’янський районний суд Києва знову наклав арешт на нерухомість сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, повідомляє представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суд ухвалив відповідне рішення за клопотанням САП.

Зокрема, заарештовано три паркомісця, квартири в Києві та Харкові, а також акції підприємства “Інвестор”, що належать синові керівника МВС.

При цьому варто зазначити, що акції підприємства заарештовано судом уперше.

У квітні Солом’янський районний суд Києва повторно скасував арешт нерухомості сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, якого підозрюють у розкраданні грошей при закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії.

 У липні 2015 року Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження у справі про закупівлю рюкзаків для потреб АТО. Згідно з даними журналіста Романа Бочкали, МВС закупило рюкзаки по 3 тис. грн за штуку на загальну суму 14,5 млн грн. Через деякий час на YouTube з’явилося відео розмови людей, схожих на Сергія Чоботаря та Олександра Авакова з іще однією людиною, де вони домовляються про постачання рюкзаків ще до проведення тендеру. Детективи НАБУ 31 жовтня здійснили обшуки вдома в Олександра Авакова і Сергія Чоботаря, а також представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимира Литвина. Усіх їх затримали, а через деякий час повідомили про підозру.

1 листопада 2017 року Солом’янський районний суд Києва призначив Олександру Авакову запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Підозрюваного зобов’язали здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.