Україна просить Німеччину видати їй екс-нардепа Дмитра Крючкова

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять Німеччину екстрадувати екс-депутата Верховної Ради, колишнього голову правління ПрАТ “Холдингова компанія “Енергомережа” Дмитра Крючкова.

Відповідний запит вони відправили до відповідальних органів ФРН, повідомляє у понеділок, 7 травня, агенція “Українські новини” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

“Документи спрямовані незабаром після його затримання в Німеччині”, – сказав співрозмовник агенції. З його слів, шанси на екстрадицію Крючкова вважаються високими.

Нагадаємо, Крючкова, який  близько року переховувався від правоохоронних органів, було затримано 14 квітня на території Німеччини. В Україні його звинувачують у розкраданні сотень мільйонів гривень “Запоріжжяобленерго”.

Національне антикорупційне бюро раніше повідомляло, що створена Крючковим корупційна схема завдала державній компанії збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень. Сам же Крючков відкидає звинувачення і стверджує, що планував сплачувати обленерго частину боргу в розстрочку.

Екс-депутата від Блоку Юлії Тимошенко німецькі правоохоронці доставили до суду прикордонного містечка Розенгайм на півдні країни для обрання запобіжного заходу. В прокуратурі Мюнхена 26 квітня повідомили, що Крючков перебуває під вартою.

Німецькі правоохоронці подали до Вищого земельного суду Мюнхена запит на арешт до часу, поки з України надійдуть документи на екстрадицію.