Крім мінських домовленостей потрібні подальші кроки для забезпечення миру на Сході України – Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Німеччини спільно з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель виступаючи на брифінгу  заявив про те, що потрібні подальші кроки для забезпечення миру на Донбасі.

“Мінські домовленості мають чіткі зобов’язання для всіх сторін, які повинні їх виконувати. І ні українське суспільство, ні президент, ми не бачимо ніяких інших варіантів, окрім як дотримуватися Мінських домовленостей. Але, поки ми бачимо, що нам вкрай потрібні подальші кроки, щоб досягнути миру. І Росія, і російські бойовики повинні виконувати зобов’язання, які вони на себе взяли. Нам також потрібно досягнути в українському Парламенті політичного процесу. І нам потрібна підтримка ЄС. Ми сподіваємося, що Росія забере своїх поплічників з Донбасу і виконає всі свої зобов’язання”, – заявив Петро Порошенко.

Президент України також констатує продовження проблем з безпекою на Донбасі.

“Ворог не дотримується умов припинення вогню. Це загрожує мирному населенню. З листопада по січень у нас було дуже багато випадків режиму припинення вогню. І все це було зроблено проросійськими бойовиками. Ворог використовує зброю, яка абсолютно заборонена”, – зазначив Порошенко.

За словами Президента, місія ОБСЄ повинна моніторити режим припинення вогню, але постійно зустрічається з обмеженнями з боку бойовиків.

«Місія ОБСЄ не отримує належного доступу до тих місць, де хочуть провести перевірку відведення озброєння. Вони повинні відвідувати території, які непідконтрольні Києву поки що. Зараз російська сторона продовжує постачати зброю на непідконтрольну територію України», – зазначив Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, 1 лютого Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом в Німеччині.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.