У Каннах відкрився 71-й Міжнародний кінофестиваль

71-й Міжнародний Каннський кінофестиваль відкрився у вівторок у Франції на Лазурному березі.

Старт огляду дасть психологічний трилер іранського режисера Асгар Фархаді “Всі це знають” з Пенелопою Крус і Хав Бардемом. Картина розповідає про Кароліну, яка разом з сім’єю відправляється з Буенос-Айреса в село, де вона народилася, на весілля своєї сестри. Але подорож набуває несподіваний поворот, коли раптово відкриваються секрети минулого.

За головний приз фестивалю, Золоту пальмову гілку, також змагатимуться роботи французького метра Жан-Люка Годара “Образ і мова”, “Під Сілвер-Лейк” Девіда Роберта Мітчелла з Ендрю Гарфілдом і Райлі Кіо, “Три особи” іранця Джафара Панахі, якого іранська влада заборонила знімати в кіно, “Догмен” Маттео Гарроне, “Щасливий як Лазар” Аліче Рорвахера. Також в основному конкурсі бере участь робота “Чорний клановець” (“BlacKkKlansman”) Спайка Лі з Адамом Драйвером і Джоном Девідом Вашингтоном, “Холодна війна” Павла Павліковського і інші картини.

Фільмом закриття (поза конкурсом) стане картина “Людина, яка убила Дон Кіхота” Террі Гілліама, над якою він працював 19 років. У фентезійній комедії розповідається про пригоди жителя XXI століття, який потрапляє в середньовічну Іспанію, де його приймають за слугу лицаря Санчо Панса.

Головні ролі в картині виконали Джонатан Прайс, Адам Драйвер, Стеллан Скарсгард, Ольга Куриленко та інші.

Однією з найбільш обговорюваних тем фестивалю стало повернення на кіноогляд датчанина Ларса фон Трієра, якого “забанили” в Каннах в 2011 році за нацистські жарти на прес-конференції свого фільму “Меланхолія”.

Цього разу режисер представить картину “Будинок, який побудував Джек” про героя, який став серійним вбивцею. Головні ролі зіграли Метт Діллон, Ума Турман і Райлі Кіо. Картина буде показана в позаконкурсній програмі.

Також поза конкурсом покажуть голлівудський блокбастер “Хан Соло: Зоряні війни. Історії” Рона Ховарда. У спін-офф кіносаги про пригоди молодого авантюриста Хана Соло, Чубаккі і їх друзів зіграють Олден Еренрайк, “мати драконів” Емілія Кларк, Пол Беттані і інші.