Нетаньяху: Ізраїль буде діяти проти тих, хто має намір заподіяти їй шкоду

Ізраїль буде діяти, щоб завдати шкоди тим, хто хоче нашкодити йому.

З такою заявою виступив у четвер прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху, це стало його першою публічною реакцією на обмін ударами між армією єврейської держави і іранськими силами в Сирії в четвер.

“Будь-кому, хто завдасть нам шкоди, ми завдамо ще більшої шкоди у відповідь, а по відношенню до тих, хто готується нанести нам шкоди, ми будемо діяти з тим, щоб навіть ще раніше завдати шкоди йому, – сказав прем’єр. – Ми знаходимося посеред тривалої кампанії, наша політика відома: ми не дозволимо Ірану закріпитися у військовому відношенні в Сирії”. Висловлювання Нетаньяху поширила в четвер його прес-служба.

У четвер рано вранці, за заявами ізраїльських ВС, іранські сили “Аль-Кудс” запустили 20 ракет і інших снарядів по передовій лінії Армії оборони Ізраїлю на Голанах. Незабаром після цього ізраїльські ВПС завдали ударів кілька десятків іранських цілей в Сирії.

Колись вони належали Сирії з 1944 року Голани були захоплені Ізраїлем в ході Шестиденної війни 1967 року. У 1981 році Кнесет (парламент Ізраїлю) прийняв закон “Про Голанських висотах”, яким в односторонньому порядку проголосили суверенітет єврейської держави над цією територією. Анексія була визнана незаконною резолюцією 497 Ради Безпеки ООН від 17 грудня 1981 року.