Адвокати Савченко розірвали договір про співпрацю з нардепом

Адвокати Олег Соловей та Дмитро Бугай розірвали договір про співпрацю з народним депутатом Надією Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів.

Про це повідомив адвокат Соловей, передає “Українська правда”.

“Сьогодні ми розірвали наші робочі стосунки. Ми – я і Дмитро Бугай – більше не представляємо інтереси Надії Савченко. Ми підписали сьогодні відповідну угоду”, – заявив він.

За словами адвоката, причиною відповідного рішення стала, зокрема, некоректна поведінка і позиція сестри Савченко – Віри, яка “вмішується у робочі відносини захисників і підзахисної”.

“Ми не прихильники таких відносин, ми не будемо працювати зі сторонньою людиною, у тому числі з Вірою, яка веде себе по відношенню до адвокатів сестри некоректно. Ми працюємо з клієнтом і напрацьовуємо єдину позицію, а всі сторонні втручання не йдуть на користь Надії”, – підкреслив він.

Водночас Соловей зазначив, що це питання (що адвокати йдуть – Ред.) обговорювали з Савченко упродовж трьох днів, а 11 травня дійшли згоди. Він також повідомив, що Віра знайшла для Надії Савченко нового адвоката Олександра Шадріна.

“Але сьогодні у нашій присутності Надія підписала відмову від усіх адвокатів, у тому числі і від Шадріна”, – наголосив правозахисник.

Крім того, Соловей заявив, що після них до Надії пішли Віра з мамою і “можливо, вони її переконають працювати з Шадріним”.

Він також додав, що домовився з Савченко, “якщо втручання у їх роботу не буде, і сама Надія захоче повернути собі старих адвокатів”, то Соловей готовий повернутися і продовжувати захищати її інтереси.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва 23 березня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 59 діб для народного депутата Надії Савченко.

22 березня Верховна Рада погодилася на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. За відповідні рішення проголосували 291, 277 та 268 нардепів. Працівники Служби безпеки України затримали та доставили її в будівлю відомства в Києві.