У Харкові з червня квартплата зросте в середньому на 20%

У Харкові тариф на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій з 1 червня збільшиться в середньому на 20,1% – до 3,4 грн за 1 кв. м.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на заступника харківського міського голови – директора департаменту економіки та комунального майна Михайла Фатєєва, відповідне рішення сьогодні, 11 травня, ухвалив виконком Харківської міської ради.

За його словами, середній розмір квартплати зросте з 2,83 грн до 3,4 грн за 1 кв. м. Підставою для такого кроку стало зростання мінімальної заробітної плати, що викликало необхідність підвищення її працівникам комунального господарства. Так, планується збільшити їхню середню заробітну плату до 4477 грн, зараз вона, відповідно до нинішнього тарифу, становить 3722 грн.

«Це мінімально необхідний розмір збільшення. Таким чином, буде можливість платити зарплату працівникам згідно з чинним законодавством, тобто не меншу, ніж мінімальна. Це не високий рівень заробітної плати, оскільки середня по місту становить 7156 грн. Додаткове збільшення зарплати спричинило б ще більше зростання вартості послуги, тому прийнято оптимальне рішення, яке дасть можливість і виплачувати зарплату, і не так високо піднімати тариф», – зазначив Фатєєв.

Він підкреслив, що вартість послуги затверджується для кожного будинку окремо.