Справу про розкрадання землі в Києві скеровано до суду

САП затверджено обвинувальний акт та направлено до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення депутата та колишнього секретаря постійної комісії з питань земельних відносин Київської міської ради та його спільника.

Досудовим розслідуванням НАБУ встановлено, що вказана особа на підставі підроблених документів заволоділа земельною ділянкою на території Шевченківського району м. Києва, на якій у подальшому розпочато будівництво багатоквартирного будинку.

За версією слідства, з метою маскування незаконного походження вказаної земельної ділянки він організував внесення прав на неї до статутного капіталу господарського товариства, яке формально було продано забудовнику, проте фактично залишилось під управлінням депутата.

В ході досудового розслідування на земельну ділянку накладено арешт, а будівельні роботи зупинено.

Окрім того, у щорічній декларації за 2016 рік депутатом подано завідомо неправдиві відомості щодо одержання позики від родича на 4,1 млн. грн.

Таким чином, депутат Київради обвинувачується у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 366-1 КК України.

Стосовно нього та його співучасника судом було обрано запобіжні заходи у вигляді застави.