НАТО проведе в листопаді в Норвегії навчання за участю понад 40 тис. осіб

НАТО проведе в листопаді в Норвегії найбільші за останні 30 років навчання за участю понад 40 тис. осіб.

Про це заявив головнокомандувач НАТО з трансформації генерал Дені Мерсьє на прес-конференції в середу за підсумками засідання Військового комітету на рівні начальників генштабів.

У свою чергу, головнокомандуючий Об’єднаними силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапаротті заявив, що “альянс покаже Росії свої здібності щодо захисту суверенної країни”, зазначивши, що маневри стануть “демонстрацією можливостей стримування альянсу”.

“Навчання Trident Juncture 2018 пройдуть в листопаді в Норвегії. У них візьмуть участь 40 тис. військових з 30 країн, включаючи партнерів НАТО, це будуть наймасштабніші навчання за останні роки”, – сказав генерал Мерсьє, підкресливши, що вони перевершать за своїми масштабами Trident Juncture 2015, які були найбільш великими маневрами НАТО з кінця холодної війни”.

“Ці навчання будуть містити повітряне, морське та наземну частини і Норвегія надасть для цього всі умови. Холодна і сира погода стане ще одним викликом, з яким впорається НАТО. Сценарій цих навчань продуманий, але висновки будуть реальні. Ми проведемо перевірку і демонстрацію наших нових військових можливостей”, – продовжив він.

Він також пообіцяв, що на маневри будуть запрошені міжнародні спостерігачі і альянс буде повністю дотримуватися міжнародних зобов’язань щодо їх проведення.