ГПУ завершила справу про перестрілку поліцейських в Княжичах

Генпрокуратура завершила розслідування кримінального провадження про перестрілку поліцейських в Княжичах Київської області, в якій загинули 5 правоохоронців.

 Про це  повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, розслідування справи завершено в четвер. Матеріали надані підозрюваним і їм захисникам для ознайомлення. Після ознайомлення зі справою матеріали будуть направлені до суду.

У справі проходить 5 підозрюваних.

 Вночі 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Броварського району Київської області в результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони, КОРД та поліцейськими загинули п’ятеро правоохоронців. Четверо правоохоронців померли по дорозі до лікарні, а ще один – в медустанові.

Спочатку повідомлялося, що трьох поліцейських підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, яке спричинило до появи тяжких наслідків, умисне вбивство двох і більше осіб вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, і замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У ГПУ вважають, що вони “організували та забезпечили застосування вогнепальної зброї в Княжичах 4 грудня 2016 року.

Пізніше ГПУ повідомила про підозру у перевищенні повноважень ще двом поліцейським