Сирійська армія оголосила про повну “безпечність” Дамаска та околиць

Сирійська армія у понеділок, 21 травня, оголосила столицю країни Дамаск, його передмістя та прилеглі до нього населені пункти “повністю безпечними” та звільненими від бійців усіх збройних формувань.

Це стало можливим після того, як сирійська армія звільнила від бойовиків угруповання “Ісламська держава” (ІД) анклав навколо табору біженців Ярмук та район Хаджар-Асвад, що розташовані на південь від Дамаска. Як зазначає агенція AP, таким чином війська, підконтрольні президенту Сирії Башару Асаду, вперше від початку громадянської війни у Сирії у 2011 році отримали повний контроль над Дамаском та прилеглими до нього територіями.

Напередодні, 20 травня, базований у Лондоні Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що члени ІД та їхні родини евакуюються з анклаву навколо табору біженців Ярмук.

Втрата бойовиками ІД анклаву навколо табору Ярмук означає відновлення повного контролю з боку уряду президента Башара Асада над територією на заході країни. Непідконтрольними Асаду залишаються райони на кордонах з Туреччиною, Іраком та Йорданією.

DW