Француза засуджено до 6 років через незаконне поводження зі зброєю та контрабанду вибухових речовин

Громадянина Франції засуджено до 6 років позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю та контрабанду вибухових речовин.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

“Вироком Любомльського районного суду Волинської області від 21.05.2018 засуджено 27-річного громадянина Французької Республіки за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 201, ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України до 6 років позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю, замах на контрабанду вибухових речовин, а також готування до вчинення на території Французької Республіки підпалів та вибухів”, – повідомили у відомстві.

ГПУ встановили, про намір вчиняти на території Французької Республіки підпали та вибухи окремих об’єктів інфраструктури, з метою придбання відповідних вибухових речовин, чоловік прибув до нашої держави, де звернувся до військовослужбовця одного з полків Національної гвардії України з пропозицією придбання за 16 тисяч євро необхідних йому засобів ураження: 5 автоматів системи Калашникова із набоями до них, 2 ручних протитанкових гранатомети “РПГ-7В”, 18 пострілів до них, 125 кг тротилу, 100 електродетонаторів.

“Військовослужбовець повідомив про це Службу безпеки України та надав згоду на виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності іноземця. 21 травня 2016 року француз на автомобілі, завантаженому зброєю, вирішив перетнути Державний кордон України через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин». Після проходження митного оформлення протиправна діяльність іноземця припинена співробітниками СБУ, зброя та боєприпаси вилучено”, – зазначили у ГПУ.

Досудове розслідування зазначеного кримінального провадження здійснювалось Головним слідчим управлінням СБУ за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.