ВР ухвалила закон щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів в Києві

ВР ухвалила закон щодо забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів в Києві.

За відповідний проект Закону України «Про забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року та фіналу жіночої Ліги  Чемпіонів  УЄФА  2018 року  в  Україні». реєст.№8335, проголосувало 236 депутатів.

Як розповів Голова Комітету з питань бюджету, народний депутат України, Президент ФФУ Андрій Павелко, законопроект розроблений з метою забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та запобігання паразитичному маркетингу під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року та фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року в Україні, а також питань щодо уникнення випадків продажу та перепродажу квитків неуповноваженими особами тощо.

«Прийняття проекту Закону забезпечить належні умов для здійснення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА в Києві. Прошу колег підтримати закон, щоб на високому рівні провести фінал Ліги чемпіонів», – сказав Павелко.

У свою чергу, Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський розповів, що враховуючи актуальність законопроекту у зв’язку з проведенням в Києві фіналу Ліги чемпіонів, Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому проект закону № 8335.

Нагадаємо, 24 і 26 травня 2018 року в Києві відбудеться жіночий та чоловічий Фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018.