В Дніпрі заборонили продаж алкоголю в нічний час

Депутати Дніпровської міської ради заборонили продаж алкоголю в нічний час. Відповідне рішення прийнято сьогодні під час 32-ї чергової сесії міськради.
Під заборону підпадає продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин з 22 години вечора до 7 години ранку в супермаркетах, в інших магазинах та кіосках.
Згідно з рішенням, без спиртних і хмільних напоїв відтепер також проходитимуть усі фестивалі, концерти та будь-які масові зібрання в Дніпрі.
За його виконанням стежитиме інспекція міськради з питань благоустрою. Порушників позбавлятимуть ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем.
Водночас заборона не стосується ресторанів, барів і кафе, що мають дозволи на продаж міцних напоїв.
Депутати переконані, що заборона на продаж алкоголю вночі сприятиме зменшенню кількість злочинів, які скоюються у стані алкогольного сп’яніння в цей час доби.
Зокрема, за даними прес-служби міськради Дніпра, у травні поточного року двоє молодиків напідпитку розтрощили зупинку громадського транспорту на перехресті Набережної Заводської та вул. Панаса Мирного. Місту було завдано збитків на суму 30 тис. грн. Зловмисники відшкодовуватимуть збитки.