Трамп підписав закон, що дозволяє експериментальні ліки

Президент США Дональд Трамп в середу підписав закон, що надає пацієнтам, у яких діагностовано смертельні захворювання, “право спробувати” експериментальні медикаменти, що можуть продовжити їм життя, передає Голос Америки.

На церемонії підписання документа в Білому домі Трамп назвав такий захід “фундаментальною свободою” людей, що перебувають в умовах, що загрожують їхньому життю. Йдеться про право використовувати ліки, що продемонстрували свою ефективність при попередньому тестуванні, але явно не дозволені регулюючими органами і не пущеними в продаж.

Зазначений законопроект був минулого тижня схвалений конгресом США після гострих дискусій. Під час останніх республіканці стверджували, що захід такого типу дозволить відновити надію тисячам людей, які намагаються врятувати своє життя, тоді як на думку багатьох демократів, ця надія буде помилковою.

У січні Трамп висловився на підтримку законопроекту в зверненні до конгресу про становище в країні, заявивши, що люди, які страждають від смертельних захворювань, не повинні виїжджати з США в інші країни в пошуках експериментальних медикаментів.

Пацієнти зможуть скористатися подібними ліками лише в тому випадку, якщо вони вичерпають інші можливості лікування, приймаючи медикаменти, схвалені регулюючими органами.