Перший випуск курсантів Академії патрульної поліції

У Києві відбувся перший випуск курсантів Академії патрульної поліції.

Всього у першому випуску 83 слухача.
Як заявив під час офіційних заходів з нагоди випуску голова Національної поліції України Сергій Князєв, третина випускників стане співробітниками слідчих та оперативних підрозділів поліції.
«Ми випускаємо сьогодні перший курс офіцерів, які прийдуть в сучасні підрозділи патрульної поліції. Серед вас випускників третя частина не тільки патрульних поліцейських, а поліцейські, які підуть слідчими і «операми», які пройшли першопочаткову підготовку саме у цьому сучасному закладі», – зазначив він.
Своєю чергою міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслив, що, отримуючи жетони поліцейських, випускники повинні знати, що головне для них – «закон, законність і довіра».
Академія патрульної поліції була створена 5 липня 2017 року. У навчальному закладі вивчають 35 предметів, серед яких тактична та вогнева підготовка, етика, стресостійкість, адміністративна відповідальність та основи кримінального права тощо.
Станом на 30 травня 2018 року в Академії працює 88 осіб, 36 з яких – викладачі. Всього разом з сьогоднішніми випускниками у навчальному закладі 210 слухачів, з них 6 є учасниками Операції Об’єднаних сил, 17 – колишні правоохоронці. Також 62% слухачів мають вищу освіту. При цьому з початку роботи академії було відраховано 30 слухачів.
Разом з тим зазначається, що у підсумку «академія стане єдиною точкою входження до Національної поліції та уже здатна забезпечувати роботу та навчання 933 співробітників та слухачів».