У Саудівській Аравії створили Міністерство культури

У Саудівській Аравії створено нове міністерство, яке буде займатися питаннями культури, повідомляє Al Arabiya.

Відповідний указ видав король Сальман бен Абдель-Азіза Аль Сауд.

Міністром культури став принц Бадр бен Абдалла бен Фархан Аль Сауд.

Крім того, король Салман бін Абдель Азіз Аль Сауд замінив міністра праці і соціального розвитку, глав міністерств у справах ісламу.

Міністерство праці замість Алі бін Насера аль-Гафіса очолив приватний підприємець Ахмед бін Сулейман аль-Раджі. Призначення пов’язане з тим, що король, як і порівняно недавно – у червні 2017 року – призначений ним наслідним принцом Мохаммед бін Салман Аль Сауд ,ставлять своїм завданням модернізувати економіку і створити робочі місця для молоді. На даний момент рівень безробіття в країні становить 12,8 відсотка. Перед урядом стоїть завдання до 2022 році створити 1,2 мільйона робочих місць і знизити рівень безробіття до дев’яти відсотків.

Нові призначення мають не лише сприяти приходу приватних ініціатив до держсектора. На думку експертів Лондонської школи економіки, вони повинні відродити довіру бізнес-спільноти, який відчуває невпевненість через швидкий темп економічних реформ та антикорупційну кампанію в 2017 році.

Серед останніх заходів із лібералізації арабської монархії – відкриття кінотеатрів, проведення концертів і ярмарків, дозвіл жінкам відвідувати футбольні матчі і керувати автомобілем. Головним ініціатором змін називають наслідного принца, який обіймає посаду міністра оборони країни.