СБУ затримала на хабарі двох полковників ДСНС

Співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі двох посадовців столичного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України викрили на хабарі керівника двох управлінь ДСНС у місті Києві”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що два полковники служби цивільного захисту порушили встановлений порядок реалізації списаного транспорту і підробили документи про фіктивну утилізацію автомобіля ЗІЛ.

Зазначається, що авто чиновники планували незаконно продати за ціною металобрухту третій особі. При цьому різницю між сумою такого продажу і ринковою вартістю автотранспорту в розмірі 125 тисяч гривень зловмисники вимагали через керівника одного з районних підрозділів ДСНС Києва, на балансі якого знаходиться техніка.

Оперативники спецслужби затримали полковників на робочих місцях під час отримання всієї суми хабара. Затриманим повідомили про підозру в учиненні злочину, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Порушено кримінальну справу за статтею про одержання хабара (ч.3 ст.368 КК України).