У Кремлі заявили про перешкоджання США саміту Путіна і Трампа

Саміт президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа до сих пір не був організований через політичну нестабільність в США і недостатню ініціативу Вашингтона, вважають в Кремлі.

“З моєї точки зору, це є наслідком запеклої внутрішньополітичної боротьби в Сполучених Штатах”, – заявив Путін в ефірі австрійської радіостанції ORF.

На питання журналіста про причини того, чому саміт все ще не відбувся, російський президент запропонував “запитати колег в США”.

При цьому Путін нагадав, що неодноразово зустрічався з Трампом в рамках різних міжнародних заходів, а також регулярно проводить з ним телефонні переговори.

Зокрема, під час останньої розмови Трамп заявив про свої побоювання щодо можливого початку нової гонки озброєнь, вказав глава російської держави, додавши, що у нього “на цей рахунок зовсім інша думка”.

“Це не ми вийшли з Договору про обмеження систем протиракетної оборони”, – нагадав Путін. Водночас він наголосив, що поділяє думку Трампа про необхідність зусиль щодо запобігання нової гонки озброєнь.

“І я сподіваюся, що ця робота дійсно почнеться, в тому числі, між нами, президентами”, – зазначив він.

Нагадаємо, в березні Трамп заявив, що в найближчому часі має намір зустрітися з Путіним, проте саміт до сих пір проведений не був. За даними газети Wall Street Journal, підготовка офіційної зустрічі Трампа і Путіна є проектом Хантсмана.