Шотландія прийме учасників АТО, які отримали поранення

6 червня українська команда поранених учасників АТО вирушить до столиці Шотландія для участі у Марш Кидку «Cateran Yomp’18». Про це повідомляє МОУ.

Протягом осені 2017 року проходили етапи відбору щоб представляти нашу країну на «народних змаганнях». Анкети для участі подали більше 100 діючих військовослужбовців та ветеранів. Усі вони мають поранення, пройшли складний шлях реабілітації та відновлення.

9-10 червня 2018 року в передгір’ї гір Кейндгорм у Шотландії, наша команда долатиме дистанцію разом з ветеранами зі всього світу. Ветеранські команди зі всього світу приїздять щороку на змагання, організовані благодійною організацією ABF The Soldiers’ Charity.

Участь в Марш-кидку та спільних заходах допомагає пораненим обмінятись інформацією з питань реабілітації, вивчити досвід інших країн та побудувати довгострокові відносини в середині багатонаціональної співдружності однодумців.

Ми маємо велику честь бути запрошеними та взяти участь у таких та жити на військовій базі у казармах разом з іншими учасниками. Участь у міжнародних змаганнях має на меті декілька цілей. Однією з яких є освітня, а саме демонстрація реальних бійців, які захищають наш країну, отримали поранення та показ того, що війна на Сході не фіктивна і примарна.

Втрата кінцівок і важкі поранення в АТО не стають на заваді українським бійцям брати участь у Національних та міжнародних змаганнях. Так, у 41-му та 42-му Марафонах морської піхоти США, у Національній командi Invictus Games були учасники з ампутаціями. Так само цього року для участі у Марш-кидку візьме участь Морський піхотинець з високою ампутацією.

Склад команди: капітан команди — Максим Музика, учасники: Павло Мамонтов, Олексій Чушкін, Олексій Коротченко, Сергій Романовський, Дмитро Фесенко.

Цього року до створення та підготовки команди долучились такі організації:

Адміністрація Президента України, Федерація Футболу України, Посольство Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії, Міністерство оборони України, Національна гвардія України, ФолкМода — спонсори одягу для вечору прийому на честь успішного подолання дистанції.

Відповідальний за організацію та формування команди — Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які отримали поранення, каліцтва, контузії та інші захворювання під час участі в АТО — Вадим Свириденко.