Bellingcat знову зловили Міноборони РФ на брехні

В рамках розслідування аварії рейсу MH17 дослідницька група Bellingat в черговий раз зловила на брехні Міністерство оборони Росії.

Про це повідомив в своєму мікроблозі Twitter засновник групи Еліот Хіггінс.

Пресс-конференция по итогам эксперимента концерна Алмаз-Антей (Фото из архива)

Експерти Bellingcat встановили, що ракети, використані російським концерном “Алмаз-Антей” для моделювання катастрофи MH17 в 2015 році були виготовлені в 1986 році.

Це вдалося з’ясувати за номером на корпусі, який було видно в матеріалах експерименту, поширених концерном.

Хіггінс нагадав про нещодавню доповідь Міжнародної слідчої групи, яка оголосила, що ракета була випущена по літаку з території, яка перебувала під контролем сепаратистів, а установка “Бук” прибула в “ДНР” з бази 53-й зенітної ракетної бригади, розташованої під Курськом. При ударі по пасажирському авіалайнера була використана ракета, виготовлена ​​в 1986 році на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві.

Міноборони Росії, коментуючи “неспроможність” доповіді слідчої групи, заявило, що ракети для установки “Бук” “підлягають списанню та утилізації” після 25 років експлуатації. Відповідно ракети, створені в 1986 році, були в 2011 році вилучені, списані і відправлені на утилізацію, стверджувало відомство. У той же час такі ракети, як зазначалося в заяві, можуть залишатися на озброєнні українських військових.

Нагадаємо, в п’ятницю Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення у липні 2014 року пасажирського Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак був збитий над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.