Світовий банк надасть Китаю кредит у $600 млн

Світовий банк надасть КНР кредит в обсязі $600 млн на поліпшення системи управління водними ресурсами країни.

Про це в четвер повідомило агентство “Сіньхуа”.

Відповідно до заяви Світового банку, кошти будуть використані для “покращення систем водопостачання та каналізації”, а також для управління комплексним забрудненням і водозбором” в провінціях КНР.

“Ці ініціативи доповнять вже прийняті в КНР заходи будуть сприяти впровадженню інновацій і міжнародної передової практики в систему управління водними ресурсами країни, підвищенню стійкості до кліматичних змін, а також підтримання екологічної безпеки”, – наводить “Сіньхуа” слова представника міжнародної організації, керівника програми кредитування Китаю Бекеле Дебеле.

Як повідомляється, $150 млн від загальної суми буде направлено на реалізацію проекту по захисту озер Цяньдао і Синьань в провінції Чжецзян. $200 млн виділено на вдосконалення системи міського і сільського водопостачання, а також оптимізації управління стічними водами в провінції Цзянсі (Східний Китай). Наголошується, що це принесе користь близько 2,3 млн місцевим жителям. Решту $250 млн призначені для реалізації проекту по вдосконаленню системи міського водопостачання в провінції Ляонін (північний схід країни).

“Брак води є однією з найбільш актуальних проблем Китаю на шляху до сталого розвитку”, – зазначив представник Світового банку. “Забруднення води тягне за собою серйозні економічні, екологічні та медичні наслідки. Однак ще однією перешкодою тут є значний розрив між китайськими містом і селом”, – підкреслив Дебеле.

Відповідно до заяви Світового банку, тісна співпраця міжнародної організації з Китаєм в секторі водних ресурсів буде “націлене на вирішення існуючих питань, а також на опробування в КНР нових підходів та методів міжнародної практики”.