МВФ оцінить український закон про антикорупційний суд на предмет вирішальної ролі міжнародних експертів у відборі суддів

Міжнародний валютний фонд оцінить ухвалений Верховною Радою закон про створення антикорупційного суду на предмет визначення вирішальної ролі панелі міжнародних експертів у процесі добору суддів.

Про це заявив голова департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні, відповідаючи на запитання УНІАН про перспективи співпраці з Україною після ухвалення закону.

«З приводу ухвалення парламентом закону про антикорупційний суд – це сталося кілька годин тому. Ми маємо оцінити цей закон у тому вигляді, в якому він був ухвалений, подивитися на нього. І те, що ми хочемо побачити, – що закон забезпечує створення незалежного і такого, що заслуговує на довіру, антикорупційного суду, який відповідає очікуванням українців. У цьому відношенні процес відбору суддів, які працюватимуть у цьому суді, є критичним. Важливо, щоб панель міжнародних експертів щодо підтримки цього процесу мала вирішальну роль у перевірці кандидатів на посади суддів на предмет наявності необхідної кваліфікації. У процесі оцінки прийнятого закону ми будемо дивитися на це як на пріоритетний елемент», – сказав він.

7 червня, Верховна Рада ухвала у другому читанні президентського законопроекту №7440 “Про Вищий антикорупційний суд”.