Міністри оборони України та Канади обговорили питання допомоги для ЗСУ

Міністр оборони України Степан Полторак разом з міністром нацоборони Канади Харджитом Сінгхом Сейджаном обговорили ухвалення рішення про спільне опрацювання переліку озброєння, військової техніки та обладнання, яке необхідне для здійснення оборони України та розвитку ЗСУ.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Канада продовжуватиме підтримувати Україну та збільшить розмір допомоги. Я відзначаю прогрес у реформуванні оборонного відомства України, я задоволений, як триває процес тренінгів українських військовослужбовців, які здійснюють канадські інструктори. Упевнений, нам необхідно продовжувати та розширювати можливості співпраці, йти далі та вдосконалювати спроможності ЗС України», – сказав міністр національної оборони Канади під час зустрічі з українським колегою в штаб-квартирі НАТО (Брюссель, Бельгія) в четвер.

С.Полторак подякував своєму канадському колезі і позитивно оцінив усі спільні проекти, які здійснювалися за участю двох сторін. «Усе, що ми робимо разом, завжди має добрий результат. На сьогодні я не можу пригадати жодного погано відпрацьованого рішення», – сказав він.

У Міноборони України повідомили, що в штаб-квартирі НАТО в четвер відбулася зустріч українського міністра оборони з колегами із США, Великої Британії, Канади, Литви та Польщі. Під час зустрічі сторони погодили плани подальшої співпраці.