Набув чинності закон про відтермінування нововведень у ЖКГ

В Україні набув чинності закон № 2454-VIII, яким відтерміновується введення в дію норм закону про житлово-комунальні послуги щодо води, електрики, газу і поводження з відходами.

Вчора документ опублікували в офіційній парламентській газеті “Голос України”.

Закон про житлово-комунальні послуги – про право споживача заключати договори з постачальником послуги – мав набути чинності 10 червня поточного року. Проте уряд не встиг підготувати всі підзаконні акти, тому виникла необхідність відтермінувати введення в дію.

Про це сказала заступник голови комітету ВР з питань ЖКГ, нардеп від “Самопомочі” Олена Бабак під час розгляду закону у Раді.

Врешті, норми закону про комунальні послуги щодо води, тепла, електрики, газу і поводження з відходами набере чинності з 1 травня 2019 року, після завершення опалювального сезону.

Разом з цим, сьогодні вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком.

На 1 серпня 2020 року перенесли початок дії норми про штрафи для компаній за порушення строків встановлення лічильників на тепло, гарячу та холодну воду.

Окрім того, людям, які встановлюватимуть лічильники, будуть відшкодовувати витрати за допомогою пільг та субсидій. Це забезпечують зміни до закону “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”.

Верховна Рада ухвалила цей закон 7 червня 2018 року 242 голосами народних депутатів.